UWAGA:
W 2023 roku planujemy wiele ciakawych inicjatyw, które zapewne uatrakcyjnią Wasz czas. Chcielibyśmy także, Abyście to Wy zaproponowali działania, które sprawią Wam i Innym przyjemność. Nastawiamy się na wspólne spotkania, pomaganie Innym oraz propogowanie sportu w duchu ekologii, czyli obcowaniu w Naszym otoczeniu.

W ramach organizacji eventów zawsze mile widziani są Wolontariusze, choćby do zabezpieczenia trasy biegu, do pomocy przy organizacji sadzenia lasu, czy sprzątania, jak również w ramach akcji zbierania środków dla potrzebujących.

Chętne osoby, z powołania, całe Szkoły, Placówki oraz Instytucje zapraszamy do współpracy i udziału w akcjach.

Kontaktować się z Nami można poprzez: fb, e-mail, GSM.

Dziękujemy za dotychczasowe wsparcie i poświęcony Czas!

Nadchodzące wydarzenia /dostępne także na www.biegislupsk.pl/

28.01.2023 r. - "9. Ćwierćmaraton Komandosa"
Bieg przeznaczony dla służb mundurowych oraz sympatyków trudnych i specyficznych biegów przełajowych. Start odbywać się będzie w różnych miejscach: w Słupsku, Kosowie i Rumunii. Cywile mogą także wystartować w biegu z respektowaniem regulaminu, który przewiduje m.in. start w umundurowaniu wojskowym z plecakiem 10kg. Bieg wchodzi w skład tzw. "Szlema Komandosów" - Zrealizowano

29.01.2023 r. - "II. Bieg dla WOŚP z Gminą Słupsk"
Bieg charytatywny wspierający Akcję Fundacji Wilekiej Świątecznej Pomocy organizowany we współpracy z Gminą Słupsk, Centrum Kultury i Biblioteką Publiczną Gminy Słupsk oraz Klubem sportowym "Szansa Siemianice" - Zrealizowano

24.02.2023 r. - "Droga Krzyżowa - Ku Pojednaniu"
Ekumeniczna Droga Krzyżowa z plecakiem 7kg na tzw. "Górkę Narciarza" - Motto przewodnie: "Nie o czołgach lecz Pokoju dziś rozmawiaj w swoim domu". Akcja nawołująca do rozmowy o Pokoju na Świecie, zaczynając od swoich małych Ojczyzn: Domów, Gmin, Miejscowości, Krajów, Kontynentów.
Zachęcamy Wszystkich do wzięcia udziału w ekumenicznym marszu w ciszy z plecakiem, który sugerujemy wypełnić żywnością z długotrwałym okresem ważności. Pojednanie - podanie sobie dłoni nastąpi na "Górce Narciarza" z dodatkowym elementem - okolicznościowym medalem wybitym specjalnie na tą okoliczność.
Zebrane środki zostaną przekazane dla potrzebujących, w tym ofiarom wojny na Ukrainie. Liczymy na obecność, a po marszu zapraszamy na biesiadę z odpustem:)

4.04.2023 r. - "VIII Pomorski Konkurs o tytuł Mistrza Nawigacji"
Konkurs nawigacyjny na szczeblu wojewódzkim we współpracy z Pomorskim Ośrodkiem Doskonalenia Nauczycieli w Słupsku oraz Pomorskim Związkiem Żeglarskim. Do konkursu mogą przystąpić uczniowie z klas VI-VIII z całego województwa pomorskiego. Szczegóły i zgłoszenia do konkursy oraz regulamin dostępne są na stronie Pomorskiego Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli w Słupsku.

kwiecień 2023 r. - "Maraton dla Ziemi"
Wielka akcja społeczna sprzątania i sadzenia Lasu w ścisłej współpracy z Nadleśnictwem "Leśny Dwór"

23.09.2023 r. - "VIII Bieg przełajowy im. chor. szt. Tadeusza Kloskowskiego"
Bieg charytatywny ukierunkowany na pomoc bezdomnym z subregionu słupskiego. Bieg promujący zdrowy styl życia oraz empatię do ludzi, którzy nie posiadają swojego własnego lokum. Bieg z promocją służb mundurowych.

9.12.2023 r. - "VIII Mikołajkowy Kross Górski z Komandorkiem"
Bieg charytatywny z akcją pomocową dla potrzebujących. Akcja mikołajkowa polega na tym, że placówki, pojedyncze osoby piszą listy a Mikołaje i Śnieżynki, czyli ludzie dobrej woli odpowiadają na listy i wykonują świąteczne paczki. Bieg kultowy z dużym przesłaniem i wielką mocą Świąt Bożego Narodzenia.

UWAGA:
Każda Zawodniczka/k, która/y będzie uczestniczyła/ł w trzech biegach otrzyma okazałą statuetkę na koniec Naszych spotkań.
Statuetka dla mundurowych: przebiegnięcie Ćwierćmaratonu, Biegu im. chor. szt. Tadeusza Kloskowskiego i Biegu mikołajkowego;
Statuetka dla cywilów: przebiegnięcie Biegu dla WOŚP, Biegu im. chor. szt. Tadeusza Kloskowskiego i Biegu mikołajkowego.