5.12.2020 roku

Zapraszamy na:

"V Mikołajkowy Kross Górski z Komandorkiem u Kantego"

Już 5.12.2020 roku wystartuje "V Mikołajkowy Kross Górski z Komandorkiem u Kantego". W ramach biegu/marszu zbierane będą słodycze i środki papiernicze, książeczki, zabawki, które wypełnią paczki, które zamierzamy zorganizować dla Dzieci z niepełnosprawnościami ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego z Damnicy.
W ramach akcji zorganizujemy także Wspólnie paczki dla Seniorów z Domu Pomocy Społecznej ze Słupska. W tym roku ludzie starsi są szczególnie pokrzywdzeni przez koronawirusa, dlatego apelujemy o wsparcie i pomoc szczególnie dla Nich.
Zapisy tradycyjnie poprzez stronę internetową: www.biegislupsk.pl.
W związku z zaistniałą sytuacją należy się spodziewać drobnych zmian organizacyjnych, związanych chociażby ze startem w grupie 150-osobowej. Należy liczyć się z tym, iż grupa zostanie podzielona,  przynajmniej na grupę biegaczy i kijkarzy. W przypadku wejścia w strefę czerwoną dopuszczalna ilość wyniesie 50 osób. Mamy nadzieję jednak, że nie dojdzie do takiej sytuacji i życzymy sobie zmiany kierunku rozwoju sytuacji pandemicznej.
Pozdrawiamy Wszystkich i życzymy zdrowia, a także zachęcamy do działania w tej już tradycyjnej akcji grudniowej.

• Słupsk, ul. Gdyńska 24/1