"VII Bieg Przełajowy im. chor. szt. Tadeusza Kloskowskiego"

24.09.2022 r. odbył się kolejny, już "VII Bieg Przełajowy im. chor. szt. Tadeusza Kloskowskiego", który realizowany był w ramach Wspólnego Projektu: "LAS LUBI AKTYWNOŚĆ SPOŁECZNĄ" z parafią pw. Św. Jana Kantego w Słupsku oraz Nadleśnictwem Leśny Dwór. Pogoda i atmosfera jak zawsze dopisywała na każdym kroku od momentu uruchomienia zawodów po zakończenie całej imprezy. To już kultowy bieg, od którego wszystko się zaczęło w parafii Kantego.
Przesłanką tego biegu było zbieranie darów dla bezdomnych z Placówki Św. Brata Alberta w Słupsku. Zebrano mnóstwo rzeczy potrzebnych dla "Alberciaków", głównie środki czystości, środki higieny osobistej. Dziękujemy Wszystkim Darczyńcom, to jest bardzo wielkie wyfarzenie w Słupsku i jedyny taki bieg dla Bezdomnych. Cieszymy się z dużej frekwencji i z tego, że Wasze Serca nie zamykają się, a wręcz przeciwnie, coraz więcej osób widzi w tym sens.
Składamy serdeczne podziękowania dla Wszystkich Wolontariuszy i Instytucji, którzy przyczynili się do uwiecznienia tego wydarzenia, które niewątpliwie jest pewnym przystankiem, wartym zadumy, związanej z problemem jakim jest bezdomność.