"Bieg Anioła"

4.11.2023 r. na terenie Parafii pw. Św. Jana Kantego w Słupsku Fundacja Wspierania Inicjatyw Niekonwencjonalnych "Sub ventum" we współpracy z ks. Proboszczem parafii "Kantego" Wojciechem Filimonem zorganizowała bieg pn.: "Bieg Anioła". Event wpisywał się w obchodzony dwa dni wcześniej "Dzień Zaduszny" i był biegiem-symbolem, gdzie licznie przybyli biegacze i kojkarze pobiegli i pomaszerowali w duchu pamięci i wspomnień Osób, które odeszły od Nas. W biegu uczestniczyło 92 osoby oraz 36 Wolontariuszy.
Fundacja składa serdeczne podziękowania dla Firm: "Casa Italia" i "Pysznego Jedzonka" za pomoc w zorganizowaniu biegu. Dziękujemy także Wolontariuszom, w szczególności Ani Dyrmo za pomoc w ich zorganizowaniu. Dziękujemy serdecznie Arkadiuszowi Szmigiero za pomoc w zorganizowaniu trasy biegu i zabezpieczeniu jej.
W tym dniu także wręczono Medal papieski dla Arkadiusza Szmigiero za szczególne zasługi na rzecz Ewangelizacji w parafii Św. Jana Kantego w Słupsku.