Bieg dla Serc

4.09.2022 roku w przeddzień "Międzynarodowego Dnia Dobroczynności "Fundacja Wspierania Inicjatyw Niekonwencjonalnych "Sub ventum" w partnerstwie z Centrum Inicjatyw Obywatelskich ze Słupska oraz Parafią pw. św. Jana Kantego w Słupsku zorganizowała bieg pn.: "Bieg dla Serc". Impreza była związana z projektem, którego beneficjentem było Centrum Inicjatyw Obywatelskich ze Słupska. Udział w imprezie był bezpłatny, który wiązał się z wielkim podziękowaniem dla Wszystkich osób, instytucji, którzy pomagają i wspierają akcje charytatywne w regionie.
Bieg został zorganizowany na trzech dystansach: 1, 3 i 5km w kategorii bieg przełajowy oraz nordic walking. Na wszystkich dystansach dopisała frekwencja. Łącznie wystartowało 145 zawodników.
Wielkie podziękowania składa Fundacja firmom: "Tołłoczko" i "Casa Italia" za przygotowanie cateringu do degustacji dla zawodników. Szczególne zaś ukłony kierujemy do Towarzystwa im. św Brata Alberta w Słupsku i Pani Jonanny Chudzińskiej, która jak zawsze sprawiła, że posilailiśmy sie super zupką - żurkiem. Dziękujemy także piekarni "zJaracza" za przygotowanie pysznej drożdżówki, Annie Kloskowskiej za pyszny chlebek ze smalcem. Wielkie podziękowania składamy także Spółce "Wodociągi" za wystawienie beczkowozu. W ramach biegu wzięło udział wielu Wolontariuszy, którym składamy serdeczne podziękowania.
Wielkie dzięki składamy Miłoszowi Trusiak i Michałowi Przygockiemu za przygotowanie i posprzątanie trasy po biegu. Ciężko byłoby bez nich zorganizować bieg!