"Bieg na K2" 2022

11.06.2022 r. odbył się kolejny "Bieg na K2", który składał się w układankę medalową w 2022 roku w "Kantym", czyli parafii pw. św. Jana Kantego w Słupsku. Bieg był także kolejną inicjatywą realizowaną w ramach projektu pn.: "Las Lubi Aktywność Społeczną". To wspólna inicjatywa wydarzeń z Nadleśnictwem "Leśny Dwór", parafią "Kantego" oraz Parkami Krajobrazowymi "Dolina Słupi". Bieg był już ostatnim z cyklu biegów na K2 z uwagi na planowaną drogę w tym rejonie, odcinającą trasę biegową od miejsca startu.
Jako Organizatorzy główni ubolewamy nad tym faktem, że niestety będziemy musieli szukać innego miejsca zabaw, wspólnych spotkań i magii związanej z bieganiem i pomaganiem Innym. Szkoda, że nikt tego nie zauważył do tej pory. Może zabrakło specjalnych zaproszeń dla radnych, włodarzy, parlamentarzystów miejscowych, dyrektorów, czy prezesów, itd., ale przyjęliśmy zasadę, że każdy jest ważny, wiec zaproszaliśmy i będziemy zapraszać wszystkich, bez wyjątków!
Bieg dedykowany był krwiodawcom, którzy pomagają innym. Była to także okazja do promocji oddawania krwi w zbliżającym się czasie wakacji i odpoczynku.
Fundacja składa bardzo serdeczne podziękowanie dla Wszystkich Ludzi dobrej woli, którzy przyczynili się do bezpiecznego i sprawnego zorganizowania biegu i marszu.