"Droga Krzyżowa - Ku Pojednaniu"

26.03.3022 r. odbyła się w Słupsku "Droga Krzyżowa - Ku Pojednaniu" w 2022 r. w Organizatorami wydarzenia była Fundacja Wspierania Inicjatyw Niekonwencjonalnych „Sub ventum” oraz Parafia pw. Św. Jana Kantego w Słupsku. Do wydarzenia dołączyła Parafia Ewangelicko – Augsburska oraz Parafia Prawosławna pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła. Droga Krzyżowa odbyła się w duchu ekumenicznym. Były Wielkie Emocje i niesamowity Czas, który przypomniał Nam to czego czasami nie dostrzegamy.

Fundacja „Sub ventum” dziękuje serdecznie za obecność i wspaniałą Atmosferę oraz przyniesienie darów dla Dzieci z Domów Dziecka i Placówek socjalizacyjnych ze Słupska.
Serdeczne podziękowania kierujemy do Księży: Wojciecha Filimona, Łukasza Bikuna, Mariusz Synaka, Wojciecha Froulicha za piękne historie ukazujące nasze słabości. Dziękujemy za pomoc logistyczną: Arkadiuszowi Szmigiero, Sebastianowi Szmigiero, Maksymilianowi Haftkiewiczowi, Aleksandrowi Kloskowskiemu, Adamowi Środa oraz Krzysztofowi Czeczotowi. Dziękujemy także za ogromne zaangażowanie w tworzeniu tego niezwykłego Dzieła: Agnieszce Wojtkowiak, Marcelinie Weiland, Katarzynie Środa, Krystynie Popiel, Iwonie Wojcińskiej, Jadwidze Szczepaniak, Kamilii Szmigiero. Podziękowanie kierujemy także do firm: „Leclerc” za zabezpieczenie chlebka, Piekarni „zJaracza” i Joannie Brajczewskiej za ofiarowanie wypieków, Marcinowi Kamińskiemu za kiełbaskę na ognisko, "Alberciakom" i Joannie Chudzińskiej za przygotowanie pysznego barszczyku. Dziękujemy także Pani Urszuli Różańskiej-Niedziałtowskiej oraz Emanueli Sowińskiej i ZIM-owi Słupsk za udrożnienie trasy. Wielkie dzięki składamy Rafałowi Szymańskiemu i Nadleśnictwu Leśny Dwór za pomoc w przygotowaniu trasy dojścia i przygotowanie materiału na Krzyż. Dziękujemy Strażakom z OSP Krępa Słupska i Komendantowi Andrzejowi Małyszka za pomoc w organizacji zabezpieczenia medycznego.
Kochani, Razem można Wiele, DZIĘKUJEMY!