II Słupska Sztafeta Witkacowska

15.10.2022 r. w Parku im. Jerzego Waldorffa w Słupsku odbyła się "II Słupska Sztafeta Witkacowska". Zawody rozpoczęły się o godzinie 11 w centrum miasta, a start nastąpił spod pomnika Karola Szymanowskiego w Parku im. Jerzego Waldorffa w Słupsku. Każdy zawodnik z pięcioosobowej drużyny miał do pokonania 2 km, czyli musiał wykonać dwa okrążenia alejami parku. Jedynym utrudnieniem na trasie były zakręty, ktorych było bardzo dużo:).
Sponsorem głównym i jednocześnie fundatorem medali była Firma Maripol Meble Polska Sp. z. o. o. Serdeczne podziękowania Fundacja składa Panu Krystianowi Melerowi, który zawsze wspomaga szczytne cele, w szczególności akcje związane ze sportem. Podziękowanie przekazujemy także Spółce Wodociągi Słupsk za super nagrody dla biegaczy oraz dostarczenie wody na bieg, kolejny raz:).
Sztafeta Witkacowska miała na celu promocję miasta Słupska, w szczególności zbiory S. I. Witkiewicza (Witkacego) zlokalizowane w Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku. Start dzieci i młodzieży sprawił, że impreza stała się tzw. przekrojem społeczeństwa, ponieważ różnica lat pomiędzy najmłodszym i najstarszym zawodnikiem wynosiła dokładnie 60 lat.
Serdeczne podziękowania Zarząd Fundacji składa Zespołowi Szkół Mundurowych ze Słupska. Szkoła zawsze wspiera akcje Fundacji, tym razem zabezpieczając trasę biegu i niosąc pomoc przy organizacji. Dziękujemy serdecznie Panu Arkadiuszowi Szmigiero oraz Adrianie Szmigiero za pomoc i wsparcie akcji. Dziękujemy serdecznie Agnieszce Wojtkowiak za ciągłą i nieustanną pomoc przy eventach.