"Małe K2 z Pepco"

11.06.2022 r. odbył się bieg pn.: "Małe L2 z Pepco". Bieg dedykowany był dla dzieci i młodzieży, którego głównym sponsorem była firma PEPCO Poland. Główną sprawczynią powodzenia inicjatywy była Iwona Wojcińska, kierownik sklepu Pepco w Słupsku, której składamy wiwleki podziękowania za pomoc i wielkie zaangażowanie w powodzenia całej akcji.
Projekt zakładał zorganizowanie biegu przełajowego w otulinie rzeki Słupi, tj.: Parku Krajobrazowego „Dolina Słupi” w scenerii Lasku Południowego”. Start i Meta zorganizowany został na terenie Parafii pw. Św. Jana Kantego w Słupsku, z którą współpracuje Fundacja „Sub ventum”. Zapisy na bieg odbywały się drogą elektroniczną i przewidywały, aby zapisywały się dzieci i młodzież różnej narodowości.
Zaplanowano łącznie 3 dystanse dla młodych biegaczy, gdzie następnie sklasyfikowano zawodników i dokonano dekoracji. Po biegu odbył się poczęstunek, który zaoferowała restauracja Casa Italia ze Słupska.