Zajączek w Placówce socjalizacyjnej "Mój Dom - Moja Przyszłość"

Czas Świąt, to czas odwiedzin i wspólnych spotkań. W ramach Zajączka Fundacja "Sub ventum" odwiedziła Dzieci i Młodzież z Placówki Socjalizacyjnej „Mój Dom – Moja Przyszłość”. Trudne czasy lockdownu i pandemii nie powinny przysłaniać nam tradycji i normalności, a do tych należy niewątpliwie tradycyjny "Zajączek", czyli robienie prezentów. Każda polska rodzina zapewne tę tradycję podtrzymuje na swój sposób, ale może warto pomyśleć o innych, tak jak My pomyśleliśmy o podopiecznych z domu zastępczego. Warto pomyśleć także o seniorach, bezdomnych, dzieciach z domów dziecka czy funkcjonujących w domach zastępczych. Atmosfera świąteczna w ten sposób jest zupełnie inna, ukazujemy przez to prawdziwe przemiany, nie tylko w postępowaniu, ale także pozytywnym myśleniu, głównie w kierunku dbania o innych. Było naprawdę bardzo miło, pomimo spotkania w Wielki Piątek i na boisku. Dzieci i Młodzież wykazała zadowolenie ze spotkania i oczywiście z paczuszek, które zasponsorowali: Leclerc, WPK Słonie Ustka - Nasi biegacze, Pierre Rene, która wzbogaciła paczuszki swoimi kosmetykami. Serdeczne podziękowania dla Naszej Agnieszki Wojtkowiak za nieocenioną pomoc.